Veel kinderen gedood bij luchtaanvallen Aleppo

Chuck-N0rr1s

Bij een luchtaanval op de Noord-Syrische stad Aleppo zijn zondag 37 mensen, onder wie zestien kinderen, om het leven gekomen. Dat heeft het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten gemeld. Vliegtuigen en gevechtshelikopters bombardeerden grote delen van de stad.

Onder meer de wijken Haidariya, Ard al-Hamra, Sukhour, Marjeh werden vanuit de lucht bestookt. Gevechtsvliegtuigen voerden bombardementen uit, terwijl vanuit gevechtshelikopters oliedrums gevuld met explosieven op de wijken werden gegooid. Het Aleppo Media Center, een groep activisten in de stad, zei dat er ten minste 25 drums werden ingezet.

Het Observatorium liet zondag tevens weten dat het aantal mensen dat omkwam bij een aanval van de rebellen woensdag op de stad Adra, ten noordoosten van Damascus, is opgelopen tot 32. De doden zijn volgens het Observatorium overwegend alawieten, een zijtak van de sjiitische islam waartoe ook de Syrische president Bashar Assad behoort. Volgens het Observatorium en het Syrische staatspersbureau SANA werd zondag opnieuw gevochten in Adra.