[PL] United wint weer eens een competitiewedstrijd

Boris (borisz)

Manchester United heeft zondag voor het eerst sinds 10 november een Premier Leaguewedstrijd gewonnen. De regerend landskampioen versloeg zonder de geblesseerde Robin van Persie Aston Villa in Birmingham met 3-0. Danny Welbeck (2x) en Tom Cleverly vulden het scorebord.

Middenvelder Darren Fletcher vierde na bijna een jaar afwezigheid zijn rentree bij United, dat achtste staat op tien punten van koploper Arsenal. Alexander Büttner bleef negentig minuten lang op de bank zitten. Bij Villa, de nummer elf, verving voormalig FC Groninger Leandro Bacuna in de 86e minuut oud-Feyenoorder Karim El Ahmadi. Ron Vlaar ontbrak wegens een blessure.

Norwich City en Swansea City deelden de punten: 1-1. Nathan Dyer opende de score voor de ploeg uit Wales, Gary Hooper was trefzeker voor de thuisploeg. Michel Vorm en Jonathan de Guzman (Swansea) en Leroy Fer (Norwich) speelden de hele wedstrijd. Dwight Tiendalli kwam niet van de bank af bij Swansea, de nummer tien van de Premier League. Norwich staat veertiende.