Schansspringer Stoch wint, Kasai terug op podium

heywoodu

Schansspringer Kamil Stoch heeft in Titisee-Neustadt de wedstrijd in de World Cup op zijn naam geschreven. De Pool was duidelijk de beste op de Duitse schans.

De eerste sprong was gelijk een prooi voor Stoch. Tweede na de eerste ronde stond de veteraan Noriaki Kasai uit Japan, voor Piotr Zyla, landgenoot van Stoch. De wedstrijd werd overschaduwd door een zware val van Thomas Morgenstern. De Oostenrijker werd na een behandeling met de helikopter afgevoerd naar het ziekenhuis. Over zijn verwondingen is nog niks bekend gemaakt, maar de geruchten spraken over een hersenschudding.

In de tweede ronde viel Zyla ver terug met een matige sprong. Viervoudig olympisch kampioen Simon Ammann deed het erg goed, hij wist zijn vijfde plek te verbeteren en de tweede plaats in de wedstrijd te pakken. Kasai kon zijn tweede plaats niet vasthouden maar viel één plek terug. Hierdoor kon de oude Japanner zijn eerste individuele podiumplaats bijschrijven in bijna vier jaar. Stoch kon de overwinning bevestigen met een goede tweede sprong.