'Brood heeft begrip voor ontslag bij Roda'

Olga Kroeders

Trainer Ruud Brood heeft teleurgesteld, maar begripvol gereageerd op zijn ontslag als trainer van Roda JC. Dat vertelde algemeen directeur Marcel van den Bunder zondag bij Langs de Lijn op Radio 1. "Hij weet hoe de voetballerij werkt, dat je de klos kan zijn als de resultaten tegenvallen."

De 4-3 nederlaag tegen hekkensluiter NEC betekende zaterdagavond de spreekwoordelijke druppel. "Het was een buitengewoon slechte wedstrijd, ik heb me zitten schamen op de tribune", geeft Van den Bunder aan. "Alle spelers zullen ook zichzelf moeten evalueren."

Bij de beslissing om Brood te ontslaan draaide het volgens Van den Bunder niet alleen om de slechte prestaties. "Er zijn veel meer factoren die meewegen. Ook de verhouding met spelers, achterban en directie. Wat er positief en wat er negatief is uitgevallen, houden we intern."

Op welke termijn een opvolger wordt gepresenteerd, durft de directeur niet te voorspellen. Tot de winterstop speelt Roda nog in de beker tegen Vitesse en in de competitie tegen Ajax. Assistent Rick Plum neemt waarschijnlijk de honneurs waar totdat een nieuwe trainer is gevonden. Roda staat halverwege de competitie veertiende in de Eredivisie.