Bandleden wisten niet van terugval Ozzy Osbourne

anoniem_22072019025900

Ozzy Osbournes collega's van Black Sabbath waren niet op de hoogte van de terugval van de rocker. Osbourne biechtte in april via Facebook op dat hij weer drugs en alcohol had gebruikt. "Ik kon het niet geloven", liet gitarist Tony Iommi volgens Britse media optekenen door Classic Rock Magazine.

"Hij werkte in mijn huis en ik heb niets in de gaten gehad", vertelt Iommi. Het nieuwste album van Black Sabbath, 13, werd deels bij hem thuis opgenomen. "Niemand had iets in de gaten. Hij wist het goed te verbergen." De bandleden kregen van Ozzy's vrouw Sharon te horen dat de frontman weer was gaan drinken en gebruiken. "Het was een schok. Ik heb geen enkel signaal opgepikt."

Bassist Geezer Butler merkte wel een gedragsverandering bij de 65-jarige Ozzy. "Hij praatte heel veel, wij werden knettergek van zijn praatjes, maar dat schreven we toe aan zijn enthousiasme over de nieuwe plaat."

De mannen vonden zelfs dat Ozzy beter dan ooit uit de verf kwam tijdens de opnamen. "Het heeft zeker geen invloed gehad op zijn werk in de studio", vindt Butler. "Dat was beter dan ooit. Sharon bracht mij en Tony op de hoogte en tegen die tijd had Ozzy zich al op laten nemen in een afkickkliniek."

Osbourne verontschuldigde zich in april voor zijn 'belachelijke gedrag'. De rocker, die al jaren vecht tegen drank- en drugsverslavingen, biechtte toen op dat hij anderhalf jaar lang weer alcohol en drugs had gebruikt. Op dat moment was Ozzy naar eigen zeggen 44 dagen nuchter.