VEB wil onderzoek AFM naar FD-bericht PostNL

Chuck-N0rr1s

De Vereniging van Effectenbezitters heeft de Autoriteit Financiële Markten gevraagd een onderzoek in te stellen naar berichtgeving in Het Financieele Dagblad over PostNL. Dit maakte de belangenbehartiger dit weekend bekend.

De VEB wil dat de toezichthouder een oordeel velt over een artikel in het FD van 11 oktober over de toetreding van het Amerikaanse UPS op de Nederlandse postmarkt via een overeenkomst over afhaalpunten in Albert Heijns.

Kort na publicatie van het artikel ontkende zowel Albert Heijn als later ook UPS de samenwerking. Dit voorkwam echter niet dat de koers van PostNL een flinke deuk opliep.

Volgens de VEB is het FD van mening dat het artikel, dat gebaseerd was op een interview met een topman van UPS Benelux, door UPS was geautoriseerd. De Amerikaanse pakketbezorger stelt echter dat de krant de voorgestelde correcties niet volledig heeft doorgevoerd, waardoor beleggers op het verkeerde been werden gezet.

Voldoende reden voor de VEB om de AFM om een onderzoek te vragen, waarbij de toezichthouder rekening moet houden met koersontwikkeling van PostNL gedurende de dag van publicatie.