Biatleet Boe verzilvert eerste startpositie

heywoodu

De Noorse biatleet Johannes Thingnes Bø heeft in Annecy ook de achtervolging gewonnen. Na de sprint een dag eerder pakte hij de tweede overwinning uit zijn carrière.

Bø won de sprint met ruim een halve minuut voorsprong en dus had hij het in de achtervolging ook direct een stuk makkelijker dan de rest. Hij wist uitstekend met deze uitgangspositie om te gaan. Slechts door een fout in de tweede schietbeurt kwam de concurrentie op een kleine twintig seconden, maar dat liet de jonge Noor snel weer oplopen. De tweede plaats was voor Erik Lesser uit Duitsland. Hij was als negende gestart, maar wist zich door foutloos schieten ver omhoog te werken.

Het gevecht om de derde plek was erg spannend. Na de laatste schietbeurt ging het tussen Benjamin Weger uit Zwitserland, Carl-Johan Bergman uit Zweden en de Rus Anton Shipulin. Ze leken in eerste instantie zelfs op weg om Lesser in te halen, maar dit lukte niet. Een kilometer voor de finish probeerde Shipulin met succes weg te springen van zijn concurrenten en zo de derde plek te pakken, voor Bergman en Weger.