E. Koeman: "Dit zijn gouden punten voor ons"

Olga Kroeders

RKC Waalwijk boekte een uitstekende zege op bezoek bij ADO Den Haag. "Dit zijn gouden punten voor ons", zei trainer Erwin Koeman na de 1-2-zege.

"Zeker in een uitwedstrijd, daarin winnen we namelijk niet zo vaak", vervolgt de coach, die personele problemen had in de aanloop naar de competitiewedstrijd. Romeo Castelen en Damiano Schet konden niet in actie komen. "Maar ik heb mijn diploma gehaald, dus best wel een beetje verstand van voetbal."

"We hebben gekozen voor een versterkt middenveld en dat was gezien onze mogelijkheden een goede keus. Natuurlijk had ADO Den Haag vaker de bal, maar wij waren gevaarlijk met onze uitvallen. Ik heb een heel strijdbaar team gezien, dat tot het einde heeft geknokt. Geweldig om hier drie punten te pakken."

RKC Waalwijk staat nu op de vijftiende plek. Die klassering heeft het te danken aan Kenny Anderson, die twee keer scoorde in Den Haag. "Met die twee doelpunten ben ik belangrijk geweest. Heel erg mooi. Eigenlijk had ik drie keer gescoord, want na de 0-1 scoorde ik nog een keer, maar die werd afgekeurd. Dan doe ik het gewoon nog een keer toch", aldus Anderson.