Weer dode bij bouw stadion in Brazilië

static

Een man die werkte aan de bouw van een voetbalstadion in Brazilië is van 35 meter hoogte gevallen. Hij overleefde zijn val niet. Dat melden Braziliaanse media zaterdag. Het is al de vijfde dode bij de bouwwerkzaamheden in aanloop naar het wereldkampioenschap voetbal in 2014.

Het 22-jarige slachtoffer werkte als bouwvakker aan de Arena Amazon, in de stad Manaus. Volgens getuigen legde hij dakbedekking aan boven een tribune toen hij struikelde en in de diepte stortte. Hij leefde nog toen hij naar het ziekenhuis werd gebracht, maar bezweek daar aan zijn verwondingen.

De bouwwerkzaamheden aan de Braziliaanse WK-stadions liggen achter op schema. De druk om de stadions op tijd af te krijgen is groot, er wordt dag en nacht gewerkt.

In maart vond ook een bouwvakker de dood na een val in het stadion in Manaus. De eerste dode door de WK-bouwwerkzaamheden viel in juni vorig jaar in Brasilia, eveneens door een val. De overige twee doden vielen vorige maand, toen een hijskraan ineenzeeg en op het dak van een tribune van het Itaquerao-stadion in Sao Paulo terechtkwam.