[PL] Chelsea nadert Arsenal na kleine thuiszege

Pino112

Chelsea heeft de achterstand op koploper Arsenal teruggebracht tot twee punten. De ploeg van coach José Mourinho was vanmiddag in eigen huis met 2-1 te sterk voor Crystal Palace en klimt daardoor naar de tweede plaats in de Premier League. Arsenal ging eerder op de dag met 6-3 onderuit tegen Manchester City.

Fernando Torres en Ramires scoorden al voor rust namens Chelsea. Marouane Chamakh maakte tussendoor nog wel gelijk. Voor de Londenaren betekende het revanche na de verrassende nederlaag bij Stoke City vorige week.

Everton rekende thuis af met Fulham, waar René Meulensteen voor de derde keer op de bank zat. In Liverpool eindigde het duel in 4-1. Leon Osman, Seamus Coleman, Gareth Barry en Kevin Mirallas scoorden voor de nummer vier van Engeland. Dimitar Berbatov redde de eer van Fulham, dat voorlaatste staat, vanaf de strafschopstip.

Newcastle United kon de zege op Manchester United geen passend vervolg geven. Voor eigen publiek speelde Newcastle met Tim Krul en Vurnon Anita in de basis met 1-1 gelijk tegen Southampton. Bij de bezoekers deed Jos Hooiveld de hele wedstrijd mee.

Cardiff City versloeg in Wales West Bromwich Albion met 1-0. Peter Whittingham werd de matchwinner. Het treffen tussen laagvliegers West Ham United, de nummer zeventien, en hekkensluiter Sunderland leverde geen winnaar op: 0-0.