[Bundesliga] Bayern verslaat ook HSV en is Herbstmeister

Pino112

Bayern München heeft zich zaterdag tegen Hamburger SV tot Herbstmeister gekroond in de Bundesliga. De kampioen van Duitsland won thuis met 3-1 van de ploeg van coach Bert van Marwijk en is met een duel voor de boeg niet meer bij te halen voor de winterstop.

Door goals van Mario Mandzukic en Mario Götze kwam Bayern op een riante voorsprong, waarna Pierre-Michel Lasogga in de 87e minuut iets terugdeed. Xherdan Shaqiri maakte er niet veel later 3-1 van. De formatie van coach Pep Guardiola is het hele seizoen nog ongeslagen en pakte 44 punten in zestien duels.

Rafael van der Vaart stond weer in de basis bij HSV. De aanvoerder zou vorige week tegen FC Augsburg al zijn rentree maken na een enkelblessure, maar kreeg toen vrijaf vanwege privéomstandigheden. Zijn vriendin had een miskraam gehad.

Borussia Dortmund verspeelde op bezoek bij Hoffenheim punten: 2-2. Dortmund knokte zich via treffers van Pierre-Emerick Aubameyang en Lukas Piszczek nog wel terug van een achterstand, maar daar bleef het bij.

De achterstand van Dortmund, dat derde staat, op Bayern loopt op tot twaalf punten. Bayer Leverkusen staat er nog tussen met 37 punten. Die club speelt zondag pas.

Gertjan Verbeek gaf met FC Nürnberg een 3-0 voorsprong uit handen bij Hannover 96: 3-3. Mame Diouf zorgde in de 87e minuut voor de aansluitingstreffer en schoot in blessuretijd ook de gelijkmaker binnen. Sinds zijn aantreden op 21 oktober wist Verbeek nog niet te winen met Nürnberg, dat voorlaatste staat.

Paul Verhaegh scoorde de openingstreffer voor FC Augsburg tijdens de 4-1 zege op hekkensluiter Braunschweig. Mainz en Borussia Mönchengladbach speelden doelpuntloos gelijk.