Hirscher wint reuzenslalom in Val d'Isère

heywoodu

Tijdens de World Cup in Val d'Isère heeft Marcel Hirscher de reuzenslalom op zijn naam geschreven. De Oostenrijker was in Frankrijk dankzij een fenomenale tweede run duidelijk de snelste.

De eerste run werd gekenmerkt door uitvallers. De man met nummer 1, topfavoriet Ted Ligety, haalde de finish al niet, waarmee de wedstrijd gelijk open lag. Vervolgens haalde ook de Noor Aksel Lund Svindal de eindstreep niet, zijn binding schoot halverwege de run open. Alexis Pinturault uit Frankrijk wist de snelste tijd neer te zetten, voor Stefan Luitz uit Duitsland en Hirscher. 

In de tweede run leek de jonge Italiaan Luca de Aliprandini even voor een grote stunt te gaan zorgen. Dat lukte niet helemaal, maar met de zesde plek was hij meer dan tevreden. Thomas Fanara wist voor zijn thuispubliek een sterke run neer te zetten. Uiteindelijk haalde hij hier de tweede plek mee. Hirscher ging vervolgens fantastisch naar beneden en nam de eerste plaats over met alleen Pinturault te gaan. Deze viel echter tegen en haalde zelfs het podium niet. Hierdoor ging de overwinning naar Hirscher, voor Fanara en Luitz.