Brands: "Nog geen spelers benaderd"

Maarten (rubbereend)

PSV wil zich graag versterken in de winterstop. Technisch manager Marcel Brands hoopt vooral de aanvalslinie van nieuwe impulsen te voorzien. PSV zit in een diepe vormcrisis. De laatste competitiezege dateert van begin oktober, waardoor de ploeg van Phillip Cocu is weggezakt naar plaats tien.

De achterstand op koploper Vitesse is dertien punten. Om na de winterstop de weg omhoog in te slaan, willen de Eindhovenaren de selectie van nieuw bloed voorzien. Vooral in aanvallend opzicht. Brands zegt dat er (beperkte) financiële mogelijkheden zijn om de transfermarkt op te gaan.

De komst van Luuk de Jong (Borussia Mönchengladbach) kan PSV vergeten volgens de technisch manager. "Ik begreep een paar weken geleden dat hij niet te huur is", zei Brands in gesprek met BNR Nieuwsradio. De geruchten over Bryan Ruiz wijst hij van de hand. Afgelopen zomer informeerde hij al wel naar de haalbaarheid van de aanvaller van Fulham, maar die verkoos een langer verblijf in Londen boven een terugkeer naar Nederland.

Over de kwestie rond de Zweed Ola Toivonen erkent Brands dat PSV beter had kunnen handelen. "Vooral communicatief gezien", aldus de technisch manager van de club uit Eindhoven. Toivonen had samen met Erik Pieters na vorig seizoen een gesprek over hun nog één jaar doorlopende contract. Pieters vertrok naar Stoke City. Toivonen hoopte op een vertrek, maar speelt nog altijd in het shirt van PSV.

Toivonen leek in eerste instantie bij de beloftenploeg verder te gaan omdat hij zijn aflopende verbintenis niet wilde verlengen, maar de aanvallende middenvelder kwam na het sluiten van de transfermarkt weer in beeld bij het eerste team. Bij een deel van de PSV-achterban zette de Zweeds international kwaad bloed.

De positie van Cocu staat volgens Brands vooralsnog niet ter discussie. "Ik kom niet geloofwaardig over als ik coach ter discussie stel. We zijn dit samen aangegaan", besluit 51-jarige Bosschenaar. Cocu werd afgelopen zomer aangesteld in Eindhoven en zou volgens Brands eigenlijk bijgestaan worden door Ron Spelbos. Maar de komst van de ervaren coach, als analist, ging niet door. Cocu en PSV gaat dit weekend op bezoek bij FC Utrecht.