[JL] Willem II zet in Volendam reeks voort

Boris (borisz)

Willem II heeft vrijdag in de Jupiler League zijn derde opeenvolgende zege geboekt. De Tilburgers wonnen het uitduel bij FC Volendam met 2-0. Jordens Peters en Ruud Boymans waren de doelpuntenmakers. Willem II naderde door de zege koploper FC Dordrecht tot op drie punten. Die ploeg komt maandag nog wel in actie bij Jong PSV.

Sparta is door het verlies van FC Eindhoven de nieuwe nummer drie. De Brabanders gingen in een tumultueuze slotfase met 3-2 onderuit bij Fortuna Sittard. Sparta won zelf met 5-1 bij FC Oss.

Eindhoven leek in blessuretijd een puntje weg te kapen in Sittard. In de eerste minuut van de toegevoegde tijd maakte Josemar Makiavala de 2-2. Toch ging Fortuna nog met de zege aan de haal. Gevaro Nepomuceno kroonde zich in de 95e minuut tot de gevierde man.

Sparta kende een gemakkelijke avond in Oss. Na 33 minuten stond het al 0-3 door goals van Roald van Hout, Mario Bilate en Pieter Langedijk. Marcel van der Sloot deed vervolgens namens Oss iets terug, maar in de tweede helft eiste Langedijk met twee goals wederom de aandacht op.

Op twee punten van Willem II staat Sparta nu derde. FC Eindhoven staat daar weer een puntje achter.

Overige uitslagen Jupiler League vrijdagavond:

Telstar - Almere City FC 1-5

Excelsior - FC Emmen 2-2