Brawn neemt zes maanden vrij

Peterselieman

Ross Brawn zal zes maanden vrij nemen, voordat hij de knoop doorhakt over wat hij zal gaan doen. Dit heeft de Brit vandaag laten weten. Zijn laatste functie was teambaas bij het Formule 1-team Mercedes, waar hij eind dit jaar vertrekt.

De 59-jarige Brawn is al ruim 35 jaar aan de autosport verbonden en kende zijn grootste successen bij Benetton en Ferrari waar hij met coureur Michael Schumacher een ijzersterk duo vormde. Eind 2006 nam Brawn tegelijkertijd met Schumi afscheid van de F1 om in 2008 bij Honda terug te keren. Mede door de kredietcrisis haakte het Japanse bedrijf af, maar mede dankzij Brawn bleeft het team bestaan. Onder zijn naam rijdend werd de renstal het jaar erop zelfs wereldkampioen, waarna Mercedes instapte en uiteindelijk alle aandelen overnam. Brawn mocht blijven als teambaas, maar besloot om eind dit jaar te vertrekken bij het team uit Brackley.

Brawn sprak met de BBC. "Ik wil tot zeker komende zomer niet over mijn toekomst praten. Ik wil mijn hoofd leeg maken, rust nemen en dan bepalen of ik weer terug wil keren in de F1, gegeven de opties die ik op dat moment heb."