'Alonso wil startnummer 14'

Peterselieman

Langzaam maar zeker lijkt al wat duidelijk te worden met welke startnummers de Formule 1-coureurs komend seizoen aan de start zullen verschijnen. Vanaf 2014 is de keuze vrijgegeven, waardoor ze bij de FIA hun voorkeur op moeten geven. De nummers moeten tussen 2 en 99 liggen, de regerend wereldkampioen mag met nummer 1 racen.

Ferrari-coureur Fernando Alonso lijkt de voorkeur te geven aan nummer 14, waarmee hij in de karts vroeger successen boekte. Ook andere coureurs grijpen terug naar hun kartverleden, waardoor nieuwbakken Williams-coureur Felipe Massa voor 19 zal gaan en nieuwbakken Force India-rijder Sergio Perez voor nummer 11 gaat. Volgens La Gazetta dello Sport lijkt Ferrari-coureur Kimi Räikkönen het bij het motorcrossen te zoeken en geeft de Fin de voorkeur aan nummer 7, een nummer waarmee hij wel eens zijn rondjes maakt.

Nico Rosberg lijkt terug te grijpen op het verleden en te gaan voor nummer 6. Zijn vader Keke werd met dit startnummer in 1982 wereldkampioen. Tot slot ziet Jean-Eric Vergne wel wat in nummer 27, een startnummer dat in het verleden van de Formule 1 toebehoorde aan Ferrari en met Gilles Villeneuve veel geschiedenis aan zich gebonden weet.