Doping kost Movistar-aanwinst Marque zijn contract

Olga Kroeders

Movistar-aanwinst Alejandro Marque is betrapt op doping. De positieve dopingtest kost Marque zijn contract bij Movistar. Hij werd betrapt tijdens de Ronde van Portugal, waar hij het eindklassement en een etappe wist te winnen. Dat meldt de Spaanse krant El País vrijdag.

De 32-jarige Spanjaard tekende in augustus een contract dat hem vanaf 1 januari aan wielerploeg Movistar zou verbinden. Door een clausule in het contract wordt de verbintenis nu verbroken, meldt de Spaanse krant. In zijn urine werden corticosteroïden aangetroffen.

Movistar zou de eerste World Tour-ploeg worden voor Marque. Sinds het begin van zijn loopbaan in 2004 fietste hij enkel voor Portugese Continentalteams. De zege in de Ronde van Portugal was de belangrijkste overwinning van zijn carrière en leverde hem een contract bij Movistar op. In 2012 werd de renner derde bij het Spaans kampioenschap tijdrijden.

De gebruikelijke schorsing bij dopinggebruik is twee jaar en het schrappen van de wielrenner uit de resultaten. Dat zou betekenen dat Marque zijn etappe en de winst van het eindklassement in de Ronde van Portugal verliest.