Danny van Poppel niet in grote ronde in 2014

Frank (franklop)

Sprinter Danny van Poppel rijdt komend seizoen geen grote ronde. Dat heeft de 20-jarige renner gezegd in een interview met website Cyclingmole. Volgend jaar bij Trek is hij een van de troeven in de sprint. "Ik rijd volgend jaar een gebalanceerd programma zonder aan de grootste races mee te doen."

Afgelopen jaargang maakte de toen nog 19-jarige Van Poppel zijn debuut in de Tour de France namens Vacansoleil. In de eerste etappe werd hij toen derde, waarna hij een dag in de witte trui reed.

In de Tour sprintte hij tegen toppers als Marcel Kittel, André Greipel en Mark Cavendish. "Ik heb genoten van die ervaring, maar ik ben nog te jong om echt de strijd met ze aan te gaan. Die drie gasten zijn van een uniek niveau", weet Van Poppel. "Achter hen ben ik een van de renners die vierde of vijfde kan worden."

Behalve sprinten heeft Van Poppel ook ambities voor de voorjaarsklassiekers. "Die wedstrijden met korte, steile beklimmingen liggen me. Zoals Milaan-San Remo, al doe ik daar komend jaar niet aan mee." Winnen wil Van Poppel in 2014 tenminste een keer. "Ik zou dat graag in de Ronde van Californië doen."