Siem de Jong speelt in 2013 niet meer

Frank (franklop)

Siem de Jong houdt de rest van het kalenderjaar rust. De aanvoerder van Ajax blijft last houden van zijn hamstring. De Jong hoopte aanvankelijk nog de Champions League-wedstrijd tegen AC Milan te halen. Nu is besloten hem niet meer op te stellen tot de tweede seizoenshelft. "We nemen geen risico met Siem", zegt trainer Frank de Boer op de website van Ajax.

"Dit is zijn tweede blessure kort achter elkaar. In de voorbereiding op de tweede seizoenshelft kan hij weer vol aan de slag. Dan is hij naar verwachting weer klaar voor de hervatting van de Eredivisie." Dat betekent dat De Jong zijn laatste wedstrijd van 2013 heeft gespeeld.

De Boer kan zondag tegen sc Cambuur - naast De Jong - ook niet over Nicolai Boilesen en Lerin Duarte beschikken. Boilesen heeft last van zijn hamstring, Duarte kampt met een bovenbeenblessure. Danny Hoesen is nog een twijfelgeval. Hij heeft sinds de wedstrijd tegen Milan last van een pijnlijke voet.

"Danny heeft een schop onder zijn zool gekregen. Daardoor blijft hij in ieder geval binnen. We zullen zaterdag zien hoe hij ervoor staat, maar ik verwacht dat hij wel inzetbaar is. Al blijft het afwachten", aldus De Boer.