Zorgverzekeraars beloven service te verbeteren

Redactie

Zorgverzekeraars Salland en ONVZ gaan ervoor zorgen dat hun service aan de klant beter wordt. Dat zeggen ze vrijdag in reactie op onderzoek van de Consumentenbond naar de klantenservices van vijftien grote verzekeraars. Daaruit kwamen Salland en ONVZ het slechtst uit de bus.

Verzekerden krijgen vaak gebrekkige of zelfs verkeerde informatie van hun zorgverzekeraar, zo bleek uit het onderzoek. Geen enkele verzekeraar scoorde een voldoende. Zelfs eenvoudige vragen werden volgens de bond onjuist beantwoord.

Salland, dat onderaan eindigde met het cijfer 4,2, zegt 'nogal geschrokken' te zijn van de resultaten. "De Consumentenbond had ons al eerder op de hoogte gebracht en we hebben inmiddels maatregelen getroffen om voortaan sneller en inhoudelijk beter te kunnen reageren op vragen van klanten", beweert een woordvoerder van de verzekeraar uit Deventer.

ONVZ, dat het cijfer 4,5 kreeg, heeft naar aanleiding van het onderzoek zelf gekeken 'waar de pijn zit'. "We hebben die pijnpunten inmiddels ook verbeterd", stelt een woordvoerder.

Univé, dat met een 4,7 op de twaalfde plek eindigde, zegt enigszins verbaasd te zijn over de uitkomst. "We doen natuurlijk zelf ook klantonderzoek en de uitkomst daarvan is meestal positief, maar we nemen het signaal serieus", reageert een zegsvrouw. "We gaan kijken op welke punten we onze klantenservice kunnen verbeteren.

Menzis deed het in het onderzoek met het cijfer 5,9 het 'best'. De kwaliteit van de telefonische antwoorden werd door de Consumentenbond beoordeeld als 'goed'. De verzekeraar scoorde op de kwaliteit van de mailantwoorden en op de reactietijd echter 'redelijk'."Die punten moeten dus beter en daar gaan we aan werken", aldus een woordvoerder.