Cocu wil meerdere versterkingen bij PSV

Maarten (rubbereend)

PSV gaat zich in januari flink roeren op de transfermarkt. Hoofdtrainer Philip Cocu wil zijn elftal op meerdere posities versterken. Gesproken werd de laatste tijd over één versterking, maar wat Cocu betreft komen er in januari meerdere nieuwe gezichten naar het Philips Stadion.

"Het hoeft zeker niet bij één te blijven", zei Cocu donderdagavond. "In het technisch overleg gaan we kijken wat we nodig hebben en wat de mogelijkheden zijn." De prioriteit ligt in de punt van de aanval. "Dat is een van de dingen waar we naar kijken", aldus Cocu in gesprek met De Telegraaf. De geplaagde coach deed zijn uitspraken na de uitschakeling in de Europa League. Donderdag kwam PSV op eigen veld niet tot scoren tegen FC Chrornomorets Odessa en verloor het met 1-0.

Het seizoen is nu al voorbij voor PSV. De Eindhovenaren liggen zowel uit het bekertoernooi als uit de Europa League. Kans op het kampioenschap heeft PSV niet meer. De achterstand op koploper Vitesse is dertien punten. PSV zelf is terug te vinden op de tiende plaats met twintig punten uit zestien wedstrijden.

"De enige manier om deze negatieve reeks te doorbreken is het benutten van de geweldige kansen die we krijgen. Ik vind niet dat we slecht spelen. Voor het doel moet het alleen beter", aldus Cocu. PSV krijgt komende zondag de kans zich te revancheren. De Brabanders gaan dan op bezoek bij FC Utrecht. Een week later is de laatste wedstrijd voor de winterstop, thuis tegen ADO Den Haag.