Haarhuis nieuwe captain Nederlands Fed Cupteam

Boris (borisz)

Paul Haarhuis wordt de nieuwe captain van het Nederlandse Fed Cupteam. De 47-jarige voormalig proftennisser volgt Manon Bollegraf op, wiens contract eind dit jaar afloopt.

Directeur van de KNLTB Jan Siemerink is blij met de aanstelling van Haarhuis. "Hij weet als geen ander wat het betekent voor een tennisser om in teamverband uit te komen. Zijn ervaring en expertise zijn van grote waarde voor het team."

Haarhuis laat in een reactie weten: "Ik ben vanaf april dit jaar betrokken bij het KNLTB Toptennis Opleidingsprogramma en dat is erg goed bevallen. Ik ben dan ook heel blij met deze uitbreiding van mijn takenpakket. Ik weet hoe leerzaam en mooi het is om als tennisser in teamverband je land te mogen vertegenwoordigen, dat hoop ik ook op de speelsters van het Fed Cupteam over te brengen. Ik zie veel perspectief in het Nederlandse vrouwentennis en lever daar dan ook graag een bijdrage aan."

Begin februari moet Haarhuis voor het eerst aan de bak. In Hongarije strijden zestien landen uit de Europees-Afrikaanse zone I om promotie naar wereldgroep II.