Depay: "PSV komt hier wel uit"

Maarten (rubbereend)

Memphis Depay blijft positief, ondanks de nieuwe klap die PSV donderdagavond te verwerken kreeg in de Europa League. In eigen stadion werd PSV door een nederlaag tegen Chornomorets uitgeschakeld in de groepsfase. Vooraf was een gelijkspel voldoende voor kwalificatie.

Het elftal van coach Phillip Cocu kreeg genoeg kansen, maar na een uur spelen werd een verdedigingsfout genadeloos afgestraft: 0-1. Toch blijft Depay na de nieuwe tegenslag positief. "Als we met lef blijven voetballen en elkaar blijven helpen, dan gaan we hier uit komen", reageerde hij volgens het ANP. PSV werd eerder al uitgeschakeld in de KNVB Beker, waardoor de Brabanders voor de rest van dit seizoen maar op één front actief zullen zijn.

Ondanks de nederlaag speelde PSV volgens Depay best redelijk. "We hebben een goede wedstrijd gespeeld, kansen gecreëerd, alleen we scoren niet. Natuurlijk knaagt dat als aanvaller wel aan me. We vergeten onszelf te belonen. Maar als we zo doorvoetballen, gaat het echt wel goed komen met PSV. Hopelijk zondag al tegen FC Utrecht."

De uitwedstrijd in de Galgenwaard is voor de Eindhovenaren de voorlaatste wedstrijd van 2013. Een week later volgt in het Philips Stadion de afsluiter tegen ADO Den Haag. In de winterstop mag PSV zich voorbereiden op de kraker tegen Ajax (uit), waarmee de competitie op 19 januari hervat wordt.