Rosell: "Geen onderhandelingen met Messi"

Maarten (rubbereend)

FC Barcelona en Lionel Messi onderhandelen niet over een nieuw contract voor de Argentijn. Dat zegt clubpresident Sandro Rosell. In Spanje gingen geruchten dat Messi een vernieuwde verbintenis wilde, met daarbij een evenhoog salaris als Neymar.

De Argentijnse sterspeler verlengde zijn contract vorig jaar nog tot medio 2018. Vice-president Javier Faus liet deze week al weten dat er geen gesprekken met Messi op de agenda staan.

Dat wordt door Sandro Rosell nu bevestigd. "Op dit moment niet, nee." De Spanjaard ziet de 26-jarige topschutter ook niet snel uit Barcelona vertrekken. "Terwijl ik president ben, lijkt me dat extreem moeilijk, zo niet onmogelijk", sprak hij volgens Goal tegen een aantal journalisten.

Het bestuur van Barcelona is momenteel meer met andere zaken bezig. In het nieuwe kalenderjaar wil de club namelijk besluiten of Camp Nou verbouwd zal worden, of dat er plannen worden gemaakt voor een nieuw stadion. Camp Nou is al sinds 1957 de thuishaven van de Catalanen.

Rosell kijkt alvast vooruit naar de presentatie van de plannen. "Het wordt een mooie dag wanneer alle ideeën worden gepresenteerd. Ik sta volledig achter het besluit van het bestuur, wat dat besluit ook mag zijn."