Van Marwijk wil meer discipline bij HSV

Maarten (rubbereend)

Bert van Marwijk is niet tevreden over de houding van zijn spelersgroep bij Hamburger SV. Dat liet hij donderdag merken in de Duitse pers. Van Marwijk en HSV gaan komende zaterdag op bezoek bij Bayern München, dat vorig weekend flink uithaalde tegen Werder Bremen (0-7).

De Nederlandse coach beseft dat zijn team in München veel beter voor de dag moet komen dan afgelopen weekend. Toen ging HSV in eigen stadion met 0-1 onderuit tegen FC Augsburg. Een aantal spelers zag toch positieve punten, al ging dat er bij Van Marwijk niet in.

"Hier heerst ook na een nederlaag tevredenheid. Dat irriteert me en dat accepteer ik dus niet", sprak de trainer volgens Bild. Dinsdag verloor Bayern in de Champions League van Manchester City. "Maar van één nederlaag zijn zij niet in de war. Wij moeten in vergelijking met de wedstrijd tegen Augsburg alles beter doen."

In het duel met Bayern kan Van Marwijk zaterdag weer beschikken over Rafael van der Vaart. De Oranje-international ontbrak tegen Augsburg vanwege triest familienieuws. Zijn vriendin Sabia kreeg onlangs namelijk een miskraam. "Voetbal is een goede afleiding voor mij", aldus Van der Vaart.

Hamburger SV staat na vijftien speelronden op plaats dertien in de Bundesliga. De ploeg staat maar vijf punten boven de gevarenzone, al is ook de middenmoot niet ver weg. Sinds de komst van Van Marwijk, eind september, pakte de Duitse ploeg twaalf punten in negen wedstrijden.