Dan Karaty zou graag gangster spelen

Borizzz

Dan Karaty heeft grote plannen voor toekomstige filmrollen. "Ik zou wel eens een echte Amerikaanse gangster willen spelen", zegt de danschoreograaf tegen Novum Nieuws. In de Nederlandse romkom Soof maakt hij zijn acteerdebuut als Jim, een danschoreograaf die het aanlegt met de getrouwde Soof, een rol van Lies Visschedijk.

Een veelgestelde vraag aan Karaty is of een rol als danschoreograaf niet extra moeilijk is voor een danschoreograaf. "Gelukkig was mijn personage een sterk uitvergrote versie van mezelf. Jim is heel uitbundig en probeert Soof te versieren door opvallend te dansen en voor haar te playbacken."

"Dat soort versiertrucs gebruik ik al twintig jaar niet meer", lacht Karaty. "Maar met zulke scènes kreeg ik de gelegenheid uit mezelf te stappen, zonder dat de rol te zwaar werd voor een onervaren acteur als ik."

Het acteren smaakte de 37-jarige Amerikaan duidelijk naar meer. Voor zijn volgende rol wil hij de lat echter iets hoger leggen. "Dan wil ik iets spelen wat iets verder van me vandaan ligt, zoals een psychopaat of een moordenaar. Dat lijkt me geweldig."

Soof, met naast Karaty en Visschedijk ook Fedja van Huêt, Anneke Blok en Chantal Janzen, draait vanaf donderdag in de Nederlandse bioscopen.


Dan Karaty zou graag gangster spelen (Foto: Novum)