Fransen twijfelen aan 'blessure' Falcao

Maarten (rubbereend)

Radamel Falcao kwam al sinds eind november niet meer in actie bij AS Monaco. In Frankrijk ontstaat steeds meer de vraag of de Colombiaan wel echt geblesseerd is. Falcao kwam vorige maand nog met zijn land in actie tegen België en Nederland.

Volgens de Colombiaanse voetbalbond keerde hij fit terug naar Monaco. Vervolgens speelde Falcao een uur mee in de wedstrijd tegen Nantes. Coach Claudio Ranieri wisselde hem vanwege een pijntje in zijn dijbeen.

De 27-jarige spits zou al vóór de wedstrijd last hebben gehad, maar Monaco bracht daar tijdens de persconferentie niets over naar buiten. Dat schrijft L'Equipe. De Franse miljoenenclub communiceert verder weinig over de vermeende blessure en Ranieri houdt zich ook op de vlakte.

Tijdens de thuiswedstrijd tegen Stade Rennes zou Falcao op de tribune zitten, maar wegens privéredenen liet hij zijn gezicht niet zien. Volgens Franse media mikt de topschutter alweer op een vertrek uit het vorstendom. Ligue 1 is immers niet zo'n grote competitie als de Primera Division of de Premier League.

De afwezigheid van Falcao zal met name in Londen nauwlettend in de gaten worden gehouden. In het verleden liet José Mourinho al eens weten dat hij de Colombiaan graag aan zijn team wil toevoegen. Chelsea kan bovendien wel een extra spits gebruiken, aangezien de huidige aanvalslinie vaak teleurstelt.

Radamel Falcao speelde sinds zijn transfer van afgelopen zomer veertien wedstrijden voor AS Monaco in Ligue 1. Hij was negen keer trefzeker.