Kakuta: "Vitesse moet verleiding weerstaan"

Maarten (rubbereend)

De koppositie brengt extra druk met zich mee. Gaël Kakuta weet dat Vitesse niet mag verslappen. De Franse aanvaller in Arnhemse dienst gelooft in het kampioenschap, maar weet dat er meer kapers op de kust zijn.

Hij roept zijn teamgenoten op om de concentratie vast te houden tot aan de 34ste speelronde. "We moeten er voor zorgen dat iedereen honderd procent gefocust blijft", benadrukt hij op het digitale thuis van zijn werkgever. "Juist als het goed gaat, zoals nu, is het verleidelijk om er te makkelijk over te gaan denken."

Indien Vitesse daar in slaagt, ligt er volgens Kakuta iets moois in het verschiet. "Als iedereen beseft dat we scherp moeten blijven, geloof ik dat we 2013 op een goede manier kunnen afsluiten. We zijn met een sterke serie bezig en we weten wat we aan elkaar hebben."

Op individueel niveau gaat het Kakuta minder voor de wind. De 22-jarige huurling van Chelsea kwam dit seizoen tijdens tien wedstrijden in actie. Een vervelende blessure speelde hem aan het begin van het seizoen parten.

Inmiddels is hij klaar voor een basisplaats. "Ik voel me goed en ben klaar voor meer speelminuten. Zodra ik de kans krijg, zorg ik dat ik er sta en belangrijk kan zijn voor het team. Om mijn spelritme op peil te houden speel ik nu vooral mijn wedstrijden in het tweede elftal." Aankomende zondag krijgt Vitesse NAC Breda op bezoek. Een kleine week later wacht een trip naar Heracles Almelo.