Vorm: "Wordt steeds erger en erger"

Maarten (rubbereend)

Michel Vorm wil in Brazilië bij Oranje onder de lat staan. Met het oog op het WK laat de 30-jarige doelman zich in januari opereren. Vorm sukkelt al enige tijd met een slepende knieblessure en besloot eerder deze week om zich operatief te laten behandelen aan het euvel. Als gevolg daarvan moet hij enkele weken toekijken.

"Het moet vóór het WK gebeuren, en in januari hebben we niet veel wedstrijden, dus dan is het beste moment", legt hij uit in gesprek met BBC Sport. "Ik heb er nu al een poos last van. Mijn linkerknie blijft opzwellen."

"Ik loop er al enkele weken mee rond. Ik kan spelen, maar dan duurt het iets langer voordat ik zeker weet dat ik weer fit ben voor de volgende wedstrijd", vervolgt Vorm, die baalt van het feit dat de blessure telkens blijft terugkeren. "Het ging goed, maar toen werd het weer erger en erger."

Vorm hoopt ondanks zijn blessure een aandeel te hebben in het drukke decemberschema van Swansea City. "Ik probeer er nog een maand mee door te gaan. Deze maand zijn er zes wedstrijden, en dan volgt in januari mijn operatie. Ik hoop dat ik er nog een paar kan meedoen van die zes."

Het liefst had de voormalige sluitpost van FC Utrecht de medische ingreep uitgesteld tot in de zomer. "Na een eerste scan zei de dokter dat ik ook na het WK geopereerd kon worden. Maar hij zei ook dat het sneller moest wanneer het erger zou worden. Nu is het erger geworden, dus zit er niets anders op."

Vorm is een van de doelmannen die Louis van Gaal als een optie beschouwt voor de WK-selectie. Ook Jasper Cillessen, Tim Krul en Maarten Stekelenburg lijken grote kanshebbers.