Rodríguez niet naar Tour de France

Pino112

Joaquim Rodríguez doet volgend jaar niet mee aan de Tour de France. De nummer drie van de Tour van dit jaar ziet af van deelname vanwege de aanwezige kasseienstroken in de eerste week, aldus zijn ploegleiding. Vooral de vijfde etappe van Iepen naar Arenberg, waarin in totaal vijftien kilometer kasseien verdeeld over negen stroken aanwezig zijn, doet Purito huiveren.

"Deze Tour ligt Rodríguez niet", zegt ploegbaas Viatcheslav Ekimov van Katusha tegen het Russische R-Sport. "Er worden dezelfde plaatsen aangedaan als bij de klassieker Parijs-Roubaix en dat is niks voor hem." Door de afmelding van Rodríguez zal Katusha zich niet meer richten op het eindklassement, maar op dagzeges en de groene trui voor Alexander Kristoff.

In 2010 deed de Tour ook al Arenberg aan. In die etappe brak Fränk Schleck zijn sleutelbeen en reed Lance Armstrong lek, waardoor de Amerikaan geen rol van betekenis meer speelde in het eindklassement. Rodríguez doet komend jaar wel mee aan de Giro d'Italia en de Vuelta a España.