De Boer: Ajax en Milan hebben evenveel kans

Frank (franklop)

Ajax-trainer Frank de Boer zegt op voorhand geen favoriet te zien voor het cruciale Champions League-treffen bij AC Milan. "Ik heb het gevoel dat de verhoudingen 50/50 zijn", zei de coach dinsdag op een persconferentie. "Als we ons niveau van de laatste weken halen, hebben we zeker een kans. Maar we zullen het maximale uit onszelf moeten halen om Milan te verslaan."

De opdracht is duidelijk voor Ajax: er moet gewonnen worden. Bij een nederlaag of gelijkspel bereikt Milan de volgende ronde. De Boer verwacht daarom niet dat de thuisploeg met een offensieve opvatting het veld zal betreden. "In het terugzakken en vervolgens snelle omschakelen ligt wel hun kracht. Met Kaka als grote animator en Balotelli als targetman, die natuurlijk ook geweldig kan voetballen en doelpunten kan maken."

Mocht Ajax dus vooral op de helft van de Italianen spelen, zal dat niet onwennig zijn voor de Amsterdammers. "Kleine ruimtes zijn we gewend van de competitie", zegt De Boer. "Normaliter moeten we in staat zijn die te kunnen slechten, maar deze tegenstander is natuurlijk wel van een ander kaliber. "

De Italiaanse media vroeg specifiek naar het meespelen van Bojan, die een verleden heeft bij Milan. De Boer wilde echter niets loslaten over de opstelling. Pas woensdagmiddag, een aantal uur voor de wedstrijd, worden de spelers geïnformeerd over de basiself. "Iedereen die mee is, zou kunnen spelen."