PlayStation 4-streaming in cijfers

Pheno

Sony Computer Entertainment America en Sony Computer Entertainment Europe maken vandaag bekend dat honderdduizenden PlayStation 4-bezitters de geïntegreerde streaming mogelijkheden van de console hebben omarmd.

Sinds de introductie van de PlayStation 4 zijn er al bijna 800.000 live gameplay streams gedaan en is er meer dan 7,1 miljoen keer meegekeken met gamers via de streaming platforms Twitch en Ustream. In totaal gaat het om meer dan 20 miljoen minuten aan live gameplay die gestreamt zijn vanaf de console.

Tien procent van alle content op Twitch komt van de PlayStation 4, sinds de lancering op 15 november in de VS en Canada en de lancering op 29 november in Europa, Australië en Latijns-Amerika, gebaseerd op de gemiddelde aantal uitgezonden minuten. Ustream rapporteert een gemiddelde van 31 minuten streaming per uitzending. In de top van uitzendingen van games staan Battlefield 4 van Electronic Arts Inc, Killzone Shadow Fall van Sony Computer Entertainment Worldwide Studios en Call of Duty: Ghosts van Activision.

"PlayStation 4 is speciaal ontworpen zodat mensen hun game-ervaringen kunnen delen. De interesse in het streamen van live-gameplay heeft onze stoutste verwachtingen overtroffen", aldus Shuhei Yoshida, president van Sony Computer Entertainment Worldwide Studios. "We zijn erg enthousiast om te zien dat gamers live streaming via de PS4 omarmen en we kijken er naar uit om te zien hoe social gaming op de PS4 zich de komende jaren ontwikkeld."

Het uitzenden van je eigen gameplay en andere sociale features kunnen eenvoudig worden geactiveerd via de nieuwe 'Share'-button op de DualShock 4-controller. Deze knop is een groot succes en is door de gebruikers al meer dan 10,9 miljoen keer ingedrukt om zo in het Share Menu te komen.

DualShock 4