Ben Stiller wil liever regisseren

Borizzz

Ben Stiller weet niet of hij nog lang wil blijven acteren. De filmmaker vindt het werk achter de camera eigenlijk veel interessanter. "Als regisseur ben je niet gebonden aan welke soort rollen bij je passen", zegt hij tegen de website Showbizspy. "Regisseren biedt heel veel mogelijkheden, heel veel om te ontdekken."

Dat betekent niet dat Stiller acteren een minderwaardig vak vindt. "Acteren vergt een grotere inzet dat wat dan ook. Ik weet gewoon niet of ik die nog altijd heb. Wat betreft regisseren hoef ik me die vraag nooit te stellen."

De 48-jarige Stiller regisseerde onder meer de succesvolle komedies Zoolander en Tropic Thunder. Hierin speelde hij ook de hoofdrol. Zijn nieuwste film, The Secret Life of Walter Mitty, is wederom een komedie die hij regisseerde en waarin hij de hoofdrol speelt. Deze verschijnt begin volgende maand in Nederland.

Overigens is Stiller voorlopig nog niet klaar als acteur. Naast enkele rollen in tv-series is hij volgend jaar te zien in Night at the Museum 3. Voor 2015 staan The Penguins of Madagascar en het komische drama While We're Young op het programma. Ook is een tweede Zoolander aangekondigd.


Ben Stiller wil liever regisseren (Foto: Novum)