Schaars: "Havenaar hoeft niet geschorst te worden"

Maarten (rubbereend)

Stijn Schaars moet zes weken toekijken vanwege een enkelblessure, maar neemt dader Mike Havenaar niets kwalijk. De middenvelder van PSV heeft de Vitesse-spits vergeven voor de trap die hij uitdeelde tijdens de competitiewedstrijd van afgelopen zaterdag.

"Ik ben niet boos op die jongen en voor mij hoeft hij ook niet achteraf geschorst te worden, maar hiertegen moet wel tijdens de wedstrijd worden opgetreden", vindt Schaars in De Telegraaf. Havenaar liet na de 2-6-zege in Eindhoven weten dat hij niet de intentie had om de PSV'er te raken. "Dit was niet mijn bedoeling. Ik hoop dat zijn blessure niet ernstig is", aldus de Japanner, die van 'een ongeluk' sprak.

Maandag startte de aanklager betaald voetbal een vooronderzoek naar de overtreding van de spits. Op basis van tv-beelden kan Havenaar alsnog geschorst worden. Arbiter Bas Nijhuis en zijn assistenten namen het voorval tijdens de wedstrijd niet waar.

"We hebben dit tijdens de wedstrijd niet zo beoordeeld. Ik baal hier wel van, want hij zet z'n been vol op het onderbeen van Schaars. Dit is een gemiste rode kaart", bekende Nijhuis schuld.