Microsoft geeft gebruikers extra beveiliging

Pheno

Microsoft heeft extra beveiligsmogelijkheden doorgevoerd om accounthouders over alle Microsoftplatformen meer controle over hun data te houden. Dit met hackers, zoals het NSA, in het achterhoofd.

De nieuwe features voegen onder andere een 'Recent Activity list' toe, zodat mensen kunnen zien wat er allemaal op hun account gebeurd is. Als je ziet dat er met jouw account is ingelogd terwijl jij dat niet bent geweest, dan is er een 'this wasn't me'-knop op Microsoft te melden dat er iets loos is.

Er is nieuwe code geschreven om accounts te resetten mocht je totaal niet meer weten hoe je kunt inloggen. Je kunt nu ook kiezen of je resetmeldingen verzonden worden, zodat je weet wanneer dat gebeurt. De nieuwe mogelijkheden zullen binnen enkele dagen al beschikbaar zijn. Eric Doerr, Microsoft Accounts group program manager schrijft op de Microsoft TechNet blog dat deze maatregelen zijn ontworpen om meer zichtbaarheid en controle aan gebruikers te geven. Een Xbox Live ID is gekoppeld aan een Microsoft-account, dus ook gamers hebben baat bij de nieuwe mogelijkheden.

Microsoft laat in ieder geval zien wanneer je gehackt bent geweest, dat is een verbetering. Of de grootste hackersgroep, het NSA, de extra beveiligingsmaatregelen kan omzeilen is nog even afwachten.

NSA