Nieuwe zoektocht naar lijk vermiste Rotterdammer

Redactie

Speciale teams van defensie zoeken maandag en dinsdag opnieuw naar het lichaam van een sinds juni vermiste Rotterdammer. Het is voorlopig de laatste poging om de 24-jarige man te vinden, meldt de politie maandag. In oktober werd ook al gezocht naar de man, maar dat leverde toen niets op.

De man, Ricardo Kooij, wordt sinds 14 juni vermist. Pas zo'n twee weken later werd zijn vermissing bij de politie gemeld, omdat hij wel vaker een tijdje buiten beeld was voor zijn familie en vrienden. De politie gaat ervan uit dat hij om het leven is gebracht.

Volgens de politie ligt het lichaam van Kooij mogelijk in de buurt van de Zevenkampse Ring, ter hoogte van metrostation De Tochten. Ook houdt de politie er rekening mee dat het stoffelijk overschot in of in de directe omgeving van de nabijgelegen Zevenhuizerplas bevindt.

In de zaak werd in augustus een 41-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Een maand later volgde de arrestatie van een 25-jarige verdachte uit Capelle aan den IJssel. De oudste verdachte zou Kooij om het leven hebben gebracht. De Capellenaar zou vervolgens hebben geholpen met het wegmaken van het lichaam.