[HWL] Blije bondscoach Max Caldas: "Grote klasse"

Maarten (rubbereend)

De handen gingen in de lucht en een grote grijns verscheen zondagavond (plaatselijke tijd) op het gezicht van Max Caldas. De reden voor zijn reactie? Het prachtige doelpunt van Lidewij Welten, die de 5-1 maakte.

"Dat doelpunt was een beloning voor Lidewij, voor een toptoernooi", legde Caldas uit. "Het was klasse. Ik ben heel blij voor haar en ik vind het verdiend dat ze is uitgeroepen tot beste speelster van deze HWL."

Caldas was niet alleen blij met zijn pupil, ook het spel van zijn ploeg in de finale stemde hem tevreden. "De eerste helft was een beetje tam, van beide kanten. En bij de kansjes die we hadden in hun cirkel hadden we niet de scherpte om ze af te maken. Maar ik was niet ongerust, ik vond dat we de situatie controleerden."

"In de tweede helft ging het tempo omhoog, voerden we de snelheid van onze acties en passes op. Het verschil met Australië was toen heel groot. Ik ben heel trots op het feit hoe we hier de finale en ook de halve finale hebben gespeeld. Het was van grote klasse."