[NFL] Saints winnen rechtstreeks duel om koppositie van Panthers

Joost (Hoogstaande)

In een speelronde die gekenmerkt werd door barre omstandigheden hebben de New orleans Saints goede zaken gedaan. Vannacht versloegen ze de Carolina Panthers en namen zo de leiding in de National Football Conference. De Panthers zagen hun winstreeks zo op acht wedstrijden stranden.

De Panthers kwamen in het eerst kwart nog wel op voorsprong. Graham Gano zorgde met twee field goals voor een 0-6 stand. De drives van de Panthers konden net niet tot touchdowns worden geconverteerd.

Het tweede kwart stond echter volledig in het teken van de Saints. Er werd flink druk op Panthers' quarterback Cam Newton gezet en dat betaalde zich uit. Marcus Colston, een angstgegner van de Panthers, scoorde twee touchdowns op aangeven van quarterback Drew Brees. Vlak voor rust gooide Brees opnieuw een touchdownpass en ditmaal was Jimmy Graham de receiver. Zo gingen de Saints met een comfortabele voorsprong de rust in.

In het derde kwart kwamen de Panthers weer niet aan scoren toe. Elke aanval van ze werd gestuit door de Saints, die zelf drie punten pakten door een field goal van Garrett Hartley. De voorsprong leek toen al onoverbrugbaar.

De Saints gooiden na vijf minuten in het laatste kwart de wedstrijd helemaal op slot. Graham scoorde zijn tweede touchdown van de avond, opnieuw op aangeven van Brees. De ervaren quarterback bereikte tijdens dit kwart de magische grens van 50.000 passing yards. De Panthers scoorden daarna nog de ere-touchdown via Steve Smith. Daar bleef het bij en zo eindigde de wedstrijd in 31-13. De Saints blijven hiermee ongeslagen in thuiswedstrijden dit seizoen en pakken de koppositie in de Conference.

Overige uitslagen:

Thuis Uit Score
Jacksonville Jaguars Houston Texans 27 - 20
Pittsburgh Steelers Miami Dolphins 28 - 34
Baltimore Ravens Minnesota Vikings 29 - 26
Green Bay Packers Atlanta Falcons 22 - 21
New England Patriots Cleveland Browns 27 - 26
New York Jets Oakland Raiders 37 - 27
Philadelphia Eagles Detroit Lions 34 - 20
Cincinnati Bengals Indianapolis Colts 42 - 28
Tampa Bay Buccaneers Buffalo Bills 27 - 6
Washington Redskins Kansas City Chiefs 10 - 45
Denver Broncos Tennessee Titans 51 - 28
Arizona Cardinals St. Louis Rams 30 - 10
San Diego Chargers New York Giants 37 - 14
San Francisco 49ers Seattle Seahawks 19 - 17
Chicago Bears Dallas Cowboys (wordt vannacht gespeeld)