[NBA] Bryant maakt rentree bij de Lakers

Maarten (rubbereend)

Los Angeles Lakers heeft de rentree van Kobe Bryant in de NBA niet op kunnen luisteren met een zege. De basketbalploeg verloor zondag thuis met 106-94 van Toronto Raptors. Bryant maakte zijn rentree na acht maanden blessureleed en scoorde negen punten en acht rebounds. De Lakers blijven door het verlies in de middenmoot van de Western Conference staan met tien overwinningen en evenveel verliespartijen.

De 35-jarige Bryant scheurde in april zijn achillespees en speelde pas zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Het is het achttiende professionele seizoen van de topspeler, die hij allemaal in dienst van de Lakers speelde. Op de lijst van meest aantal gescoorde punten in de NBA aller tijden staat Bryant op een vierde plek met 31.626 punten.

In de Eastern Conference lukt het New York Knicks maar niet om uit de onderste regionen te raken. Maandag verloor de ploeg thuis van Boston Celtics met 114-73. Jordan Crawford was de grote man aan de kant van de Celtics met 23 punten. Bij de Knicks was het Carmelo Anthony die de meeste punten scoorde: negentien.

Door het verlies staan de Knicks voorlaatste met vijf gewonnen wedstrijden en veertien verliespartijen. De Celtics blijven bovenin meedraaien en staan vierde met tien overwinningen en twaalf nederlagen.

Alle uitslagen van zondag:

New York - Boston 73 - 114
Detroit - Miami 95 - 110
Houston - Orlando 98 - 88
Oklahoma - Indiana 118 - 94
LA Lakers - Toronto 94 - 106