Immers: "Er wordt gelijk over titel gepraat"

Maarten (rubbereend)

Feyenoord schaart zich door de recente successen bij de bovenste ploegen in de Eredivisie. Na de zeges op PSV en sc Heerenveen staat de club op de vierde plek. Middenvelder Lex Immers durft nog geen conclusies te trekken na de laatste twee overwinningen.

"Het is zo moeilijk. PSV en Heerenveen doen het nu niet zo goed, maar daar win je niet zomaar van. Het zijn toch twee goede ploegen, alleen dan gaan mensen gelijk weer praten over de titel."

Voor de winterstop kan Feyenoord nog meer plekjes op de ranglijst klimmen. De Rotterdammers spelen twee keer thuis, tegen FC Groningen en PEC Zwolle. "We moeten gewoon zorgen dat we in die duels zes punten halen en tegen Heracles Almelo de volgende ronde van de beker bereiken. Dan gaan we met een goed gevoel de winterstop in", denkt Immers tegen NUsport.

"Als we in ons hoofd hebben dat we dit jaar iets kunnen halen met z'n allen, gaan we dat ook doen. Dan moeten we wel elke week honderd procent zijn en niet straks weer slap en zonder inspiratie spelen. Als we dat het hele seizoen beseffen, ga ik ervan uit dat we bij de eerste twee eindigen."

Met drie goals in de laatste vijf wedstrijden wordt Immers zelf ook scherper en belangrijker voor Feyenoord. Vooral in uitwedstrijden scoort hij vaak. "Het gaat er niet om dat ik belangrijk ben. We moeten uit tonen wat we thuis ook aan de mensen laten zien. Laat mij dan de uitgoals maken en Pellè de thuisdoelpunten."