Mulder: "Ik zorg dat ik eerste keus blijf"

Maarten (rubbereend)

Erwin Mulder krijgt vanaf volgend seizoen bij Feyenoord een nieuwe ploeggenoot, maar Warner Hahn is vooral een concurrent. Mulder is vastberaden eerste keeper te blijven. Feyenoord maakte deze week bekend dat Hahn volgend jaar zomer transfervrij overkomt van FC Dordrecht.

De huidige eerste doelman wordt er niet zenuwachtig van. Hij stond tegen sc Heerenveen weer in de basis en kreeg van Ronald Koeman nog een groot compliment voor een 'Casillas-redding' met zijn teen. Mulder voorkwam dat Alfred Finnbogason scoorde. Feyenoord won met 1-2 in het Abe Lenstra stadion.

Mulder ging na afloop in op het aantrekken van Hahn. "Het is voor Feyenoord goed dat Hahn komt", zei Mulder tegen NUsport. "Die jongen is pas 21 en speelt bij Jong Oranje, ik stond er niet raar van te kijken. Concurrentie is altijd goed, natuurlijk maakt het me sterker. Ik moet met hem uitvechten wie eerste keeper gaat worden. Het is nu mijn vierde seizoen als eerste keeper bij Feyenoord en ik ga zorgen dat ik dat blijf."

Hahn liet eerder deze week in gesprek met RTV Rijnmond weten dat hij de positie van Mulder wil innemen bij de Rotterdamse club. "Een concurrentiestrijd haalt het beste in mij naar boven. We moeten maar gewoon laten zien wie de beste is", aldus de jonge doelman, die in het verleden nog in de jeugdopleiding van Ajax speelde.

Er was al langere tijd belangstelling voor Hahn, maar hij moest tot deze week wachten totdat de interesse ook tot een mooie transfer leidde. "Voor mij was er weinig stress. Ik wist dat er elke wedstrijd werd gekeken en dat ik gewoon goed mijn best moest doen. Maar natuurlijk ben ik blij dat het allemaal rond is", aldus de doelman.

Hahn werd ook gevolgd door clubs uit het buitenland. Maar hij koos voor de stap naar de Eredivisie. "Feyenoord is een hele mooie grote club. Ik heb altijd gekozen voor mijn ontwikkeling en voor het buitenland vond ik het nog te vroeg", zei de keeper van Jong Oranje. "Ik kan daar veel geld verdienen, maar dat is voor mij nu nog niet belangrijk. Toen Feyenoord langskwam, was de keuze voor mij snel gemaakt."