Jans: "We zijn op alle fronten afgetroefd"

Maarten (rubbereend)

De IJsselderby tussen Go Ahead Eagles en PEC Zwolle bleek zondag een prooi voor de club uit Deventer. PEC Zwolle-trainer Ron Jans vond de 4-1 nederlaag terecht. Jans was teleurgesteld na het optreden van zijn ploeg in de Adelaarshorst.

"We hebben het deze competitie tot nu toe vijftien wedstrijden goed gedaan, maar vandaag zijn we op alle fronten afgetroefd, zowel voetballend als qua instelling", zei de coach van PEC Zwolle volgens het ANP.

"We hadden in deze wedstrijd nergens recht op en dat is heel teleurstellend. Jammer, want de sfeer rond dit duel was geweldig", aldus Jans, die Stef Nijland het enige doelpunt voor PEC Zwolle zag maken. De wedstrijd was al lang en breed beslist. Go Ahead stond dankzij treffers van Doke Schmidt, Erik Falkenburg, Jarchinio Antonia en Jop van der Linden op grote afstand.

Go Ahead-coach Foeke Booy genoot van de IJsselderby en de wijze waarop zijn ploeg speelde. "Vooraf hebben we uitgebreid besproken hoe we zouden moeten spelen. Uiteindelijk kozen we voor de 'overrompelingstactiek'. Co Adriaanse paste die in het verleden ook eens toe. Die aanpak heeft prima gewerkt. Vanaf het begin pakten we PEC vol overgave meteen aan", aldus Booy.

De promotus staat dankzij de overwinning op twintig punten uit zestien wedstrijden, hetzelfde puntenaantal als PSV. "Het was ons doel dat aantal voor de winterstop te halen en dat is nu al gelukt. Daar ben ik blij mee, maar ik wil wel realistisch blijven. We zijn goed op weg, maar zijn er nog lang niet", aldus Booy, die met Go Ahead op de elfde plaats staat.