Koeman: "Juiste moment om toe te slaan"

Maarten (rubbereend)

Feyenoord-trainer Ronald Koeman toonde zich erg gelukkig met de overwinning bij sc Heerenveen. Marco van Basten toonde zich realistisch na afloop. Koeman was opgelucht na de 1-2 overwinning.

Jean-Paul Boëtius en Lex Immers maakten de doelpunten voor Feyenoord in het Abe Lenstra stadion. "We hebben gelukkig weer eens laten zien dat we ook in uitwedstrijden goed kunnen voetballen", zei de trainer van Feyenoord volgens het ANP.

"Als het hier opnieuw niet was gelukt, had ik de koppen in de krant wel kunnen voorspellen. Dit was het juiste moment om toe te slaan. We willen graag bovenin blijven meedoen en dan zal je toch ook lastige uitwedstrijden als deze tegen Heerenveen moeten winnen", aldus Koeman.

Feyenoord scoorde twee keer binnen twintig minuten. "We hebben vooral in de eerste helft heel goed gespeeld. Fel, agressief en met veel druk naar voren, zoals we dat ook in De Kuip doen. Daar had Heerenveen het heel moeilijk mee. Na de rust was het een open vechtwedstrijd waarin zowel de 2-2 als de 1-3 had kunnen vallen. Maar over het hele duel gezien waren wij de betere ploeg. Op naar zondag tegen FC Groningen", vond de coach van Feyenoord.

Collega Van Basten blijft door de nederlaag bij Heerenveen op de achtste plaats in de Eredivisie. Een doelpunt van Kenny Otigba hielp de Friezen in de blessuretijd van de eerste helft terug in de wedstrijd. Meer dan een eretreffer bleek het na negentig minuten niet te zijn.

"Het is moeilijk aan te geven wat precies ons niveau is, maar misschien staan we wel waar we horen", zei Van Basten, die smaakmaker Hakim Ziyech op de bank zette. "We hebben zes wedstrijden in drie weken en dan kijken we ook naar het fysieke gedeelte. Straks komt hij weer terug", besluit de voormalig teamgenoot van Koeman bij het Nederlands elftal.