Cocu: "Tiende plaats PSV terecht."

Maarten (rubbereend)

Volgens trainer Phillip Cocu heeft PSV momenteel niets te zoeken in de top van de Eredivisie. Zijn ploeg ging zaterdag voor eigen publiek met 6-2 onderuit tegen koploper Vitesse, dat nu dertien punten meer heeft dan de nummer tien uit Eindhoven.

"Na de 2-3 hoopte ik dat de ploeg alles zou doen om de gelijkmaker te forceren", vertelde Cocu na afloop over de aansluitingstreffer van Karim Rekik in de 84e minuut. "Het is tekenend voor ons dat we door een kinderlijke fout dan juist de 2-4 tegen kregen. Het geeft bovendien aan dat de positie op de ranglijst momenteel terecht is."

De openingsfase was nog veelbelovend. "Wij hebben een geweldige eerste helft gespeeld", vervolgt Cocu op de website van zijn club. "We hebben de toon gezet door veel druk te zetten en constant in beweging te zijn. We scoren echter niet en geven daarna een ongelooflijke goal weg."

De Brabanders maakten op slag van rust 1-1, maar het geblesseerd uitvallen van Stijn Schaars was bepalend, oordeelde Cocu. "Toen hij de wedstrijd werd uitgetrapt, moest ik hem vervangen. Dat was een enorme aderlating. Vanaf dat moment verliep de samenwerking tussen de laatste linie en het middenveld minder. Daardoor raak je uit de wedstrijd."