Klaassen: "Ben wel lekker in vorm"

Tiede-Jan Breevaart

Davy Klaassen kroonde zich met een hattrick tot man van de wedstrijd tegen NAC Breda. In eigen huis won Ajax daardoor met 4-0.

Klaassen reageerde na afloop kalm voor de camera's van de NOS. "De eerste goal was niet echt mooi, de tweede en derde was gewoon goed timen." De 20-jarige speler is ook nuchter over het feit dat hij nu al één van de sleutelspelers bij Ajax is. "Ik ben wel lekker in vorm, ik voel me goed."

De laatste anderhalf jaar moest Klaassen hard werken om het eerste elftal te halen. "Ik ben veel geblesseerd geweest, dat duurde heel lang. Toen ik daarvan terugkwam, wilde het niet echt lukken. Dat is moeilijk. Maar des te leuker is het dat het nu zo lekker gaat."

Tijdens zijn revalidatieperiode was Klaassen een tijdje in Barcelona. "Ik heb daar een aantal injecties en behandelingen gehad. Met de fysiotherapie erbij die ik bij Ajax volgde." Volgens de jonge speler was zaterdag zijn tweede goal vlak voor rust beslissend. "Dan breekt er denk ik toch iets bij hun."

Woensdag mag Klaassen proberen om met Ajax te stunten in San Siro. Een overwinning op AC Milan levert de Amsterdammers een ticket voor de achtste finales van de Champions League op. "Als je gaat verslappen, krijg je het zwaar. We moeten gretig zijn en het balletje rond laten gaan."

"Het wordt volgens mij een hele mooie wedstrijd. Misschien is het wel goed dat we echt moeten winnen. Die situatie ligt ons wel."