[Serie A] Juventus heeft weinig moeite met Bologna

Boris (borisz)

Juventus heeft vrijdagavond drie punten gepakt op bezoek bij Juventus. Arturo Vidal en Giorgio Chielini tekenden voor de doelpunten. Zonder de geblesseerde Andre Pirlo maar met Paul Pogba trad Juventus vrijdagavond in Stadio Renato Dall'ara aan tegen Bologna, de nummer zeventien van de Serie A.

Na twaalf minuten kwamen de bezoekers op voorsprong via Arturo Vidal, een speler die Louis van Gaal met oog op het WK uitvoerig zal bestuderen. De Chileense international scoorde de 0-1 op aangeven van Federico Peluso. Gezien de sterke openingsfase van Juventus was de voorsprong verdiend. Nadien kwam Bologna beter in de wedstrijd, maar wist het amper kansen te creëren. De thuisploeg mocht uiteindelijk nog blij zijn met een kleine achterstand bij rust.

Bologna was na rust niet in staat om wat terug te doen. Juventus probeerde het op halve kracht en dat wist de thuisploeg niet af te straffen. Fernando Llorente kreeg vijf minuten voor tijd dé kans om de wedstrijd definitief te beslissen, maar stuitte op doelman Curci. In de laatste minuut van de officiële speeltijd was het alsnog raak voor Juventus. Chiellini scoorde uit een corner van Carlos Tevez en bepaalde de eindstand op 0-2.

Door de overwinning komt het puntentotaal van Juventus op veertig en is de voorsprong op AS Roma nu zes punten. Roma neemt het zondagmiddag thuis op tegen Fiorentina. Met twaalf punten uit vijftien wedstrijden ziet de situatie van Bologna er minder rooskleurig uit.