Chili grote onbekende voor Nederland

Pino112

Nederland treft met Chili volgend jaar op het WK een tegenstander waar het pas één keer eerder tegen speelde. Die ontmoeting dateert bovendien al van meer dan tachtig jaar geleden. Tijdens de Olympische Spelen van 1928 werd het 2-2. Die wedstrijd werd overigens niet in de organiserende stad Amsterdam, maar in het stadion van Sparta in Rotterdam gespeeld.

Chili deed in totaal acht keer mee aan een WK. De derde plaats in 1962 is met afstand de beste prestatie. Het gastland liep toen door toedoen van Brazilië ternauwernood de finale mis. Ook bij de laatste twee WK's waaraan Chili deelnam bleek Brazilië een te lastige horde. Zowel in 1998 als 2010 werd in de achtste finales van de vijfvoudig wereldkampioen verloren.

Alexis Sánchez van FC Barcelona en Arturo Vidal van Juventus zijn de grote blikvangers bij Chili. Felipe Gutiérrez mag hopen op een selectie. De middenvelder van FC Twente deed vorige maand mee in de vriendschappelijke interlands tegen Brazilië en Engeland.

Chili plaatste zich overtuigend voor het WK in Brazilië. In de Zuid-Amerikaanse groep moest het land van bondscoach Jorge Sampaoli alleen Argentinië en Colombia voor zich dulden.