Biatleet Berger verslaat Fourcade

heywoodu

Biatleet Lars Berger heeft in Hochfilzen de sprint op zijn naam geschreven. In de Oostenrijkse sneeuw was de Noor vooral bij het langlaufen ongenaakbaar. Fransman Martin Fourcade, leider in de World Cup, werd tweede.

Berger mocht al als zevende van de ruim honderd deelnemers van start gaan. Bij de eerste schietbeurt noteerde Berger al de tweede tijd, achter zijn legendarische landgenoot Ole Einar Bjørndalen. Bij het staand schieten ging het minder goed met Berger, hij mistte twee schoten en moest dus twee strafrondes lopen. Met een fantastische slotronde wist hij echter zijn achterstand op de leidende Oostenrijker Christoph Sumann goed te maken en zelfs uit te breiden tot ruim een halve minuut. 

Als laatste van de kanshebbers mocht Fourcade vertrekken. Hij had de snelheid echter niet te pakken. Na de eerste schietbeurt had hij al een achterstand van 25 seconden, ondanks vijf rake schoten. Na het staand schieten had Fourcade met behulp van nog eens vijf treffers een kleine voorsprong op Berger. Al snel werd duidelijk dat de Fransman het niet vol kon houden en aan de finish had hij dan ook dertien seconden achterstand. Nederlander Joël Sloof kwam er ook dit keer niet aan te pas. Hij mistte vijf schoten en werd 93e in het veld van 105 deelnemers.