Krul speler van de maand in Engeland

Maarten (rubbereend)

Tim Krul mag zich de beste speler van de maand (november) noemen in de Premier League. De keeper van Newcastle United is de zesde Nederlander die die prijs wint. Krul heeft die uitverkiezing vooral te danken aan zijn optreden tegen Tottenham Hotspur.

De Hagenaar bleek in die wedstrijd op White Hart Lane onpasseerbaar in het doel van Newcastle. Spurs kwam tot veertien schoten op doel, maar Krul hield zijn doel schoon. Hij sprak na afloop van zijn beste wedstrijd ooit. In Engeland was men vol lof over het optreden van de Oranje-international.

Dat resulteerde in de trofee voor beste speler van de maand in november. Krul is de zesde Nederlander die deze prijs ontvangt in de Premier League. Robin van Persie won de titel vijf keer in dienst van Arsenal en Manchester United. Dennis Bergkamp (vier keer) en Ruud van Nistelrooy (drie) werden ook vaker individueel onderscheiden als speler van de maand. Voor Arjen Robben en Rafael van der Vaart bleef het bij één keer.

Krul is de achtste keeper die de prijs wint sinds de oprichting van de Premier League in 1992, vond Voetbal International uit. Mark Schwarzer (tegenwoordig reserve-goalie bij Chelsea) was in februari 2010 de laatste keeper die de prijs voor beste speler van de maand ontving.

Collega Krul staat sinds 2005 onder contract bij Newcastle United. De 25-jarige doelman groeide gestaag uit tot een basisspeler. Na huurperiodes bij Falkirk en Carlisle United werkte Krul zich op tot eerste keus bij The Magpies, waar hij inmiddels de onbetwiste eerste keus is. De keeper speelde tot op heden vijf interlands voor Oranje.