Giggs gelooft nog in nieuwe landstitel

Maarten (rubbereend)

Manchester United ging woensdag op eigen veld pijnlijk onderuit tegen Everton, waardoor de concurrentie opnieuw uitliep. Ryan Giggs geeft echter niet op. Door de 0-1 nederlaag op Old Trafford is de regerend kampioen gezakt naar de negende plaats in de Premier League.

Na veertien duels is de achterstand op koploper Arsenal al twaalf punten. "Die kloof is nog te overbruggen", reageerde Giggs tegenover Sky Sports. "We waren aan een prima reeks bezig. We moeten over deze teleurstelling heen stappen en aan een nieuwe serie bouwen." Die reeks moet United komend weekend beginnen tegen Newcastle United, dat één punt voorsprong heeft.

Giggs heeft er vertrouwen in dat The Mancunians zich terugvechten in de titelrace. "We moeten ons herpakken en geen medelijden met onszelf hebben." De nederlaag tegen Everton was voor de thuisploeg al de vierde van dit seizoen. Dat is bijna net zoveel als in het hele vorige seizoen (vijf).

Na veertien duels gaat de strijd om de landstitel voorlopig tussen Arsenal, Chelsea, Manchester City en Liverpool. Nummer vijf Everton doet met zeven punten achterstand ook heel knap mee. Daarachter is het verschil met Tottenham Hotspur (nummer zes op de ranglijst) nu drie punten.